Skolens historie


Warning: in_array() expects parameter 2 to be array, string given in /home/ovgino/public_html/wp-content/plugins/facebook-button-plugin/facebook-button-plugin.php on line 244

Warning: in_array() expects parameter 2 to be array, string given in /home/ovgino/public_html/wp-content/plugins/facebook-button-plugin/facebook-button-plugin.php on line 246

Hei og hjertelig velkommen til nettsidene til Oslofjorden videregående Steinerskole!

I oktober 2015 måtte RVGS slå seg konkurs som følge at utkastelse fra skolelokalene sine. Dette var et sjokk for alle som hadde tilknytning til skolen. Som følge av dette, måtte rundt 90 elever finne ny skoleplass og ca halvparten måtte i tillegg finne et nytt sted og bo. Tapet av RVGS dannet grunnlaget for framveksten av Oslofjorden Videregående Steinerskole. En skole som ikke har som mål å gjenopplive det som har vært, men fokusere på nyskaping, solide pedagogiske verktøy og har som mål å blir en fantastisk bra skole! For å få til dette har det vært viktig å skape grobunn for positiv vekst i nærmiljøet på Klokkarstua og Hurum.

Hovtun rådhuset ble kjøpt at en idealistisk gruppe i juni 2016 av mennesker som ønsker å ta del i stedet Klokkarstuas utvikling. En stor del av denne utviklingen mener initiativgruppen, ligger i det å få et videregående skoletilbud på Hurum. Foreningen Kulturhuset Hovtun ble etablert som forløper til skolen. Dette fordi man så en positiv vekselvirkning mellom ulike kulturelle tilbud og videregående skole. Det etableres kafé i disse dager, som etterhvert også vil fungere som skolens kantine. Kafe Huset vil fokusere på økologisk, hjemmelaget og næringsrik mat og har som mål å bruke lokale leverandører så langt det er mulig. Klokkeren landhandel har sett dagens lys, en butikk av det gode gamle slaget. der får du økologiske grønnsaker, deilig hjemmebakt brød, lokalbrent kaffe og en rekke andre økologisk produserte varer. Både landhandel og kafé er tenkt som et bidrag til et rikt lokalt kulturliv på stedet. Bunadstilvirker Anne kari Martinsen med sin bedrift berg og blåne har også flyttet inn i lokalene og vil virke side om side med skolen de første årene. Hun er godkjent lærlingbedrift, og har hele 4 lærlinger i sving hos seg. Det vil med andre ord være et levende og blomstrende miljø elevene kommer til om de velger Oslofjorden Videregående Skole!

Målet vårt har vært å skape en økonomisk bærekraftig skole med fokus på sunn drift og gode steinerpedagogiske verdier. Vi er opptatt av at det vi skaper sammen, skal være levedyktig også i framtiden. Vi har derfor fokus på effektive og gode løsninger når det kommer til  undervisning så vel som undervisningsstruktur og økonomi.

Har du tilbakemeldinger, spørsmål eller andre henvendelser ta kontakt med oss på mail eller PM på facebook, vi svarer så raskt vi kan!

Hilsen Initiativgruppen
Initiativgruppen består pr i dag av:
Haaken Sund, Merethe Haug, Anne Karin Martinsen, Frode Solvik, Turid Abrahamsen og Eirik Kristoffer Alvegaard.

I tillegg til disse kommer andre fagpersoner som vi har knyttet til oss i prosessen. Dette gjelder økonom, advokat etc.

Oversikt over offisielle poster i skolen:
Fungerende dagligleder:
Styreleder i AS: Haaken Sund
Styremedlemmer:  Alida Harskamp, Terje Stokker, Hilde Maria Dias Sørensen og Eirik Kristoffer Alvegaard.
Økonomi og administrasjon: Turi Abrahamsen og Merete Haug
Nettsider grafiskprofil: